„7 дни спорт“ публикува коментар на бившия рефер Петър Янински за скандалното съдийство на Валентин Железов в мача „Верея“-“Дунав“. Предлагаме ви мнението на Янински със съкращения.

Издънката в Стара Загора е страшна, защото пряко повлия на резултата. Вината трябва да бъде разделена поравно между главния съдия и асистента. Те зачетоха един абсолютно нередовен гол. Валентин Железов трябваше да вземе друго решение и да не се съобрази с това на дирека до гредата, защото именно така казвам на допълнителните съдии. Но да бе само тази грешка - добре. Имаше и доста други. Не бе отсъден и чист червен картон /за футболиста на „Верея“ Слаев - б.р./. Не съм запознат с кариерата на този млад съдия, но го лансират, без да е подготвен да ръководи дори такъв спокоен мач като този... 
Сега и двамата съдии трябва да бъдат наказани. Не знам защо от „Дунав“ оттеглиха жалбата си. Може би не им се плащат 500 лева за таксата, която се изисква в такива случаи. 
...Както казах, въобще не знам защо са ни тези два дънера до гредите. Няма нужда от диреците. ФИФА и УЕФА ги въведоха, но това не значи, че са задължителни. Само в Италия разчитат на тях. Големи страни и световни сили като Германия и Англия нямат хора до вратите. Те просто не помагат. Случаят „Верея“-“Дунав“ е точно такъв. Да не видиш как се играе волейбол на 10 метра от теб, е страшно.