20 шофьори се глобени за три дни по време на проверките на КАТ в акция „Зима“ в  Русе. Най-честото нарушение е каране със загасени светлини, за изненада посред бял ден е засечен и водач с 1.72 промила алкохол.
Вчера следобед екип на КАТ бе застанал след светофара за пешеходци срещу Митница Русе. За 30 минути бяха засечени двама шофьори, които минаха на червена светлина. Други трима караха без да са пуснали фаровете, а останалите пет бяха без обезопасителни колани и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. По време на проверките униформен мереше дълбочината на грайферите на гумите с шублер, но нарушения не бяха констатирани.
Шофьорите имаха близо месец гратисен период от старта на акцията, за да подготвят колите си. Сега за технически проблеми нередовните вече ще бъдат глобени от 20 до 50 лева, като при по-тежки нарушения глобите могат да достигнат и 150 лева, каза вчера пред екипа ни инспектор Николай Желев от КАТ.
Акцията продължава до края на месеца.
Миналата седмица се проверяваше основно за неправилно пресичащи пешеходци и за шофьори, които не им дават предимство на кръстовищата. Глобени пешеходци няма, санкционираните водачи са 20. За седем дни други 98 шофьори са наказани с актове за висока скорост и неправилно изпреварване, а глобените с фишове са 180. Заловени са още четирима водачи с алкохол над 1.2 промила.