Скандален случай разбуни общественото мнение в Русе. 58-годишен мъж отглежда зайци в гаража си, като ги коли и дере на открито в междублоковото пространство, в непосредствена близост до детска градина.
Съседи са подали сигнал до Агенцията по безопасност на храните, общината също се е самосезирала по случая.
Хората разказват, че от няколко години съседът им отглежда зайци в гаража си до блок „Пеликан“ в жк „Здравец Изток“. Оттам се носи непоносима миризма, особено през лятото. 
Собственикът на зайците косял трева и събирал сено наоколо, за да ги храни в гаража.
Съседите обаче били скандализирани тези дни, когато човекът най-спокойно е започнал да коли зайци, да ги окача на дърво пред оградата на детската градина и да ги дере. Според хората това е недопустимо, а гледката и звуците от плача на зайците са потискащи.
Приятели на мъжа го защитават, че по принцип животни се колят на открито. В същото време признават, че гаражът не е място за гледане на зайци.
От Областната дирекция по безопасност на храните в Русе потвърдиха, че са получили такъв сигнал и ще има проверка. Общината пък се самосезира от медиите за случая и също започна проверка чрез отдел „Екология“. В случая става дума за нарушение чл.2, ал.1 на Наредба №26 за отглеждане на животни на територията на община Русе, който категорично забранява отглеждането на селскостопански животни в строителните граници на град Русе.
„Това е допустимо само на територията на кварталите Образцов чифлик, Долапите и Средна кула, но не и в чертите на града. Изпратихме служители от отдел „Екология“, които са разпитали съседи. По техни данни, след появяването на журналисти на мястото, лицето, което е визирано като извършител, се е качил на колата си и напуснал мястото. Нашите служители посетиха дома му, но той не беше открит там“, обясни ресорният зам.-кмет по комунални дейности Наталия Кръстева.
Според правомощията в наредбата е оставена покана мъжът да се яви в общината, за да му бъде съставен акт за извършване на нарушение. Дори и да не дойде, актът ще бъде съставен, подчерта пред БГНЕС Кръстева. Санкциите за първо нарушение са от 100 до 1000 лв., а за повторно нарушение глобата е от 500 до 2000 лв.                                    У