- Д-р Симеонов, каква всъщност е вашата реакция на случилото се в Стара Загора?
- Няма как да оттегля неподадена жалба. Веднага искам да кажа, че не мога да се държа като фен, а като президент на клуб. Първо, внасянето на жалба означава и такса от 500 лева. Но проблемът не е в парите. Питам се какво би променила една жалба, след като съдийската комисия в БФС така и така би трябвало да се самосезира след големия и логичен шум, вдигнат от футболната общественост въобще. Освен това феновете направиха достатъчно със своята категорична позиция в социалните мрежи. Топката вече не е в нашето поле, а в това на компетентните комисии.
- Вярвате ли, че Железов ще бъде наказан?
- След стореното от него в Стара Загора трябва да бъде наказан по възможно най-суровия начин. Ако не бъде наказан, до седмица ще се оттегля от поста, който заемам в „Дунав“ и ще насоча усилията си само към детско-юношеския футбол. Намерението ми не е форма на някакъв натиск, а ясна и премислена позиция. Но може един съдия като Железов да се подиграва с усилията на всички. 
- Как ще коментирате, меко казано, странното му съдийство?
- За мене този човек беше поел ангажименти.
- Какви?
- Няма как да кажа, че са финансови, тъй като не разполагам с доказателства. След като не „видя“ положението, при което ни вкараха гол с две ръце, продължи да помага на „Верея“. Оттам нататък до края свиреше спорните ситуации в съотношение 99:1 в наша вреда. Казаха ми, че когато Сукуна отби топката с ръце, съдията зад вратата подвикнал: „Фаул, фаул!“ Железов обаче не реагира по никакъв начин. Не мога да твърдя, че е било точно така, тъй като не съм бил наблизо. Най-жалкото е, че въпросният съдия беше вкаран в листата на Първа лига на мястото на друго кадърно момче - Стефан Павлов, мисля, се казваше. Но това е решение на Съдийската комисия и аз нямам право да го коментирам. Разбира се, ние също имаме вина за този резултат. Създадохме достатъчно положения, но не ги реализирахме. Друг е въпросът доколко Железов щеше да ни позволи някакъв обрат. Да кажа още, че „Верея“ се радва на реферски комфорт и в други мачове. Върнете лентата назад и направете анализ. 
- Споделяте ли мнението, че съдийството в мачовете на „Дунав“ през първите десетина кръга беше добро?
- Точно така, наистина беше много добро. Допускаха се някакви дребни грешки, но те не влияеха на крайния резултат. Реферите се справяха отлично - нито ние, нито нашите съперници имахме някакви претенции. И така до мача с „Лудогорец“, когато Николай Йорданов реши, че трябва да подпира разградския отбор. Един отличен тим като „Лудогорец“ не се нуждае от такава помощ. Така се стигна до срещата в Стара Загора, където Валентин Железов надмина всички граници на тенденциозното съдийство. 
- Да повторя пак, ако не съм разбрал правилно - ще се оттеглите от управлението на мъжкия отбор, ако Съдийската комисия не накаже Железов?
- Точно така.