Кирил Дочев, когото много русенци помнят като някогашен председател на Окръжния народен съвет по време на социализма, е написал книга със спомени, размисли и преживелици със заглавие „Така беше... в Русе и в България“. 
Идеята да напише тази книга спохожда Дочев след интервю за вестник „Утро“, което предизвиква голям интерес у читатели. Тъкмо те отправят предизвикателството към русенеца да разкаже мемоари - от детските и ученическите си години през работата като специалист, до откровени разкази и лични спомени. Сред тях са любопитни сведения за посещения на бившия Първи Тодор Живков в Русе, посрещането на корейския комунистически вожд Ким Ир Сен на гарата, обгазяването на Русе с хлор от румънския комбинат „Верахим“ /тогава Кирил Дочев е пълномощник на ЦК за Русе/ и много други малко известни, особено на по-младите русенци, факти. 
Книгата „Така беше... в Русе и в България“ ще бъде представена във вторник, 22 ноември, от 17.30 ч във фоайето на втория етаж на регионална библиотека „Любен Каравелов“.