С една ефективна и една условна присъда приключи влаков грабеж, дошъл след неблагоразумно развързване на езика на 60-годишен мъж.
19-годишните Ваньо Н. и Петър И. от Иваново заговорили на 16 ноември следобед на русенската гара чичкото от плевенското село Малчика, който чакал влака за Габрово. Мъжът останал впечатлен от добрите обноски на младежите, които окончателно го спечелили, като му помогнали да си качи багажа във влака и се настанили в едно купе. Там пътникът с размекнато сърце наивно споделил, че е продал изгодно ниви и отива на почивка с около 1000 лева в джоба. Това веднага задействало престъпните рефлекси на новите му приятели. Двамата успели само с очи да се разберат и на спирката край Полско Косово нападнали мъжа, взели му предвидените за курорт 875 лева и скочили от намаляващия влак. Уплашеният и посрамен човек се оплакал на полицията чак в Горна Оряховица, но благодарение на бързата реакция на криминалистите двамата тийнейджъри бяха заловени по домовете им преди да успеят да похарчат и лев от плячката.
Два дена след случая съучастниците направиха пълни самопризнания пред Районния съд в Бяла и доброволно приеха наказанията се. Ваньо, който има и предишен сблъсък със закона, се съгласи да влезе за 1 година в затвора, благодарение на чистото си досие  Петър се размина с 1 година условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Присъдите са окончателни.