Двамата румънци Кристиан В. и Кристиан Д. отиват на съд, след като официално бяха обвинени, че са ограбили чужденци, докато се престрували на пътни полицаи.
По престъпния сценарий румънците успяха да отмъкнат 400 долара от украинец и 400 евро от молдовец на 4 и 5 юни на бул.“България“.
Адашите живеели в Букурещ, но вместо с порядъчна работа, решили да изкарат някой лев, като се възползват от международния туристически поток към морските курорти на България и Гърция. Снабдили се с две коли с българска регистрация, лампа, наподобяваща полицейска в син и червен цвят, полицейска стоп-палка, карти за легитимиране като катаджии с техни снимки и пистолет, с който да сплашват жертвите по време на грабежите. Двамата примитиви пропускали българските и румънските коли. Тяхната цел били хора от трети държави, като се надявали, че чужденците няма да потърсят помощ от истинската полиция.
Двата грабежа бяха извършени по идентичен начин. Съучастниците влизаха през Дунав мост и устройваха засада по бул.“България“. 
По време на проверките ни разпитваха за оръжие и наркотици и други забранени стоки, после искаха да видят парите, с които разполагаме, разказаха потърпевшите.
Като видят банкнотите, румънците ги издърпвали от ръцете на спрените за „проверка“ и се прибирали в родината си. След двата удара полицията от двата бряга на Дунав се активизира и само за няколко дни откри магистралните бандити.