Старши полицай от звено „Конвой“ към Областната дирекция на МВР е уволнен заради предизвикана в пияно състояние катастрофа. 
На 16 май вечерта М.Д.М. ударил колата си „Дачия Логан“ в бордюр, а после в насип в района на стрелбището по пътя от Средна кула към Русе. Колата аварирала, след което на място пристигнали служители на КАТ. С дрегер е установено, че шофьорът управлява дачията с 1.26 промила. М.М. се легитимирал като полицай, за да смекчи решението на катаджиите, но номерът не минал и случаят бил докладван на началника на Пътна полиция, уточни вчера директорът на ОДМВР ст. комисар Теодор Атанасов. 
В първоначалните си обяснения М.М. признал, че той е управлявал личния си автомобил, но не успял да вземе завой, тъй като говорел по мобилния си телефон. После обаче се отрекъл от признанията си, като се аргументирал, че колата била управлявана от друг, а той поел вината върху себе си. По случая била назначена проверка, която доказала, че М.Д.М. е управлявал колата си в пияно състояние.
Срещу полицая е образувано дисциплинарно производство, тъй като деянието е преценено като нарушение на служебната дисциплина, за което наказанието е уволнение.
М.Д.М. обжалвал наказанието си в Административния съд, но Атанасов смята, че магистратите ще потвърдят издадената от него заповед за дисциплинарно уволнение.