Футболистите на „Локомотив-Русе“ поправиха чувствително головата си разлика и мръднаха с едно място напред в класирането на Североизточната лига с най-изразителната си победа пред сезона. Момчетата на старши треньора Борислав Богомилов пометоха вчера на свой терен с 5:2 отбора на „Кубрат“ и вече събраха 16 точки. С този актив те минаха пред „Спартак“ /Варна/ и от 9-та се придвижиха на седма-осма позиция. С 16 точки е и „Ботев“ /Нови пазар/, но головото съотношение на „железничарите“ е по-добро - 16:15 срещу 9:29 за новопазарци. 
Локомотивци се оттеглиха на почивка при 2:0 с голове на Ивайло Кирилов и Живко Парашкевов. Те бяха доста по-добри през второто полувреме, когато резултатът набъбна до 5:0 с две попадения на завърналия се в отбора Валентин Валентинов и точен изстрел на Атила Юмер. Към края отборът се поотпусна и гостите върнаха като на шега 2 гола.
„Трябваше да изиграем мача концентрирано до последната минута. Тази победа обаче идва навреме, особено като се има предвид колко сериозни са кадровите ни проблеми“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Локомотив-Русе“ Борислав Богомилов. 
В другите мачове от кръга: „Хитрино“-“Доростол“ /Силистра/-3:0, „Септември“ /Тервел/-“Ботев“ /Нови пазар/-6:0, „Черноморец“ /Балчик/-“Калиакра“ /Каварна/-2:0, „Светкавица“ /Търговище/-“Спартак“ /Варна/-2:1.