24 часа след мача президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов подаде жалба срещу рефера Железов, след 3 часа я оттегли, като каза, че оставя на компетентните комисии в съюза да разгледат случая. Дали ще го разгледат, след като няма жалба, е въпрос без отговор.
Феновете на русенския отбор обаче изригнаха с петиция в интернет. Всеки може да се включи в нея на www.peticiq.com/160461
Тезите на феновете са в две точки: 
1. Незабавно изхвърляне на съдията Валентин Железов от футбола, както и цялата съдийска бригада на мача „Верея“-“Дунав“.
2. Започване на незабавно разследване срещу въпросните лица дали са налице нерегламентирани, незаконни приходи от корупция във връзка с изпълняваните от тях дейности.
Дунавските фенове пишат още: „Време е българският футбол да се изчисти от позора и нечистоплътността, както и феновете в страната да се обединят срещу корупцията в българския футбол в последен опит да се спаси играта у нас“. 
Много хубаво, момчета, но кой да разследва Железов и железовците? Ако смятате, че БФС ще го направи, трудна работа. Най-много бургаският смешник да бъде изваден от кумова срама за известно време от листите, а после да бъде върнат, за да удари поредната секира в полза на отбори с могъщо лоби в БФС.