Думите в българския език не стигат, за да се даде най-точна оценка и сурова присъда за скандалното съдийство на мача „Верея“-“Дунав“. Русенският отбор загуби в Стара Загора с 0:1 под жалката свирка на рефера от Бургас Валентин Железов, с безхаберието на неговия асистент по тъча и още един заспал рефер зад вратата. Да се чуди човек защо всъщност има нужда от допълнителен съдия зад рамката, след като не видя и не маркира абсолютно нередовен гол. 
Началото на съдийските безобразия бе в 40-а секунда. Тогава Марио Петков върна топката малко рисковано към вратаря Станислав Антонов, който се опита да я изчисти в предни позиции. Нападателят на „Верея“ Сукуна вдигна ръцете си и я посрещна като волейболист. Отбитата топка се търкулна към голлинията, а Сукуна чевръсто притича и я довкара в мрежата.
Въпреки шокиращия гол от нищото „Дунав“ се вдигна и постави веднага в обсада вратата на домакините. Тяхната реакция бе безкрайно накъсване на играта с фаул след фаул - поне 30 през първото полувреме! Особено старателен бе капитанът им Елиаш да Силва, който вършееше по терена с нарушение след нарушение. Особено фрапиращ бе бруталният му бодичек във въздуха срещу Бранимир Костадинов, при който нападателят на „Дунав“ се преметна в страховито салто и падна лошо на рамото си. Костадинов бе сменен принудително.  
„Подвизите“ на Железов продължиха - първо не отсъди дузпа за русенския отбор за игра с ръка на Здравко Илиев, а после спести абсолютен червен картон на Слаев. Като последен човек в защитата Слаев изблъска в гръб озовалия се сам срещу вратата Юлиан Ненов, но мина метър. По всички футболни правила трябваше да бъде изгонен на секундата. 
Затова пък бургаският палячо се постара да остави „Дунав“ с 10 души. Първо вдигна жълт картон на Михаил Милчев, а в 40-а минута му показа и червен за фаул в средата на терена. Може би Железов се уплаши, че „Дунав“ натисна доста сериозно и след онзи позорен гол създаде 4 чисти положения. „Верея“ само се бранеше и опитваше редки контри, при една от които „волейболистът“ Сукуна остана очи в очи с Антонов.
След почивката, въпреки числения превес на съперника, „Дунав“ се опита с всички сили да стигне поне до равенството, изпълни няколко корнера, а малко преди края на мача диагонален изстрел на Самир Аясс прати топката на сантиметра до лявата греда. Иначе Железов и компания продължиха да правят едно и също - почти всяко стълкновение се даваше в полза на „Верея“. Чашата преля, когато Владимир Зафиров изблъска с две ръце централния нападател на „Дунав“ Мирослав Будинов. Вместо жълт картон за Зафиров съдията се фръцна и го даде на Будинов. 
В следващия кръг на 27 ноември „Дунав“ ще бъде домакин на „Нефтохимик“. Мачът на „Лудогорец Арена“ ще е неделя ще е от 15 часа. 
„Верея“: Караджов, Илиев, Зафиров, Хасани, Слаев, Ангелов, Цветанов /Енчев-88/, Еуженио /Йорданов-78/, Елиаш да Силва, Сукуна, Андонов /Калоянов-50/. 
„Дунав“: Антонов, Патев, Марем, Петков, Милчев,  Димов, Ненов //Георгиев-66/, Аясс, Шопов /Будинов-58/, Костадинов /Колев-46/, Огнянов.