Вълшебна втора вечер на Русе Джаз фест докара до пълна възхита русенската публика. След мощната петъчна вечер, когато на сцената свириха S-P-L-D Special Quartet, последвани от премесеното с много фолклор изпълнение на Владимир Кърпаров Бенд и мощното цунами на Мирослава Кацарова, Христо Йоцов, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Турийски, в събота джаз маниаците се събраха в Доходното с вдигната летва на очакванията. И тези очаквания бяха повече от оправдани. Още с първите на сцената - Йоцов кларинет секстет, които заразиха публиката с тяхното слънчево изпълнение и с лекотата на въздушния си артистизъм. Водени от Борислав Йоцов, другите кларинетисти Цветелина Найденова, Ангелина Гочева, Венелин Пиперов и Явор Гайдов и перуанеца Перо Епифания, който очарова със своя кахон, въведоха публиката в светлата половина на джаза. Специални аплодисменти получи пианистът на секстета - русенецът Теодор Петков. 
Силата на емоцията нарасна по време на зашеметяващото „Jazz before Jazz“ от Франция - родения в България пианист Марио Станчев и саксофониста Лионел Мартен. 
Накрая дойде време за изненадата, подготвена от Борис Петров - главния организатор на феста, продължител на традицията, започната от неговия баща Петър Петров-Парчето. На сцената излязоха шестима младежи, които само с микрофон в ръка накараха публика да полудее от възторг. Джаз в различни жанрови вариации, джазови интерпретации на прочути песни на „Бийтълс“ и Джими Хендрикс, микс от джазирани филмови мелодии и дори джазов разказ за любимия щрудел на единия от шесторката - всичко това заедно с прелестното очарование на младите изпълнители от „Скети акапела джаз секстет“ взривиха залата. Видимо доволен, че е споделил с русенци едно свое радостно откритие, след първия бис Борко Петров излезе на сцената и от микрофона обяви: „Аз лично искам още едно!“. А след него публиката накара Венера, Алис, Марта, Щепан, Михал и Петер да се върнат отново и да изпеят една от най-новите си импровизации.