Продължават вторичните трусове в Гърция, където тази нощ бе усетено земетресение с магнитуд 5 по скалата Рихтер. Земният трус бе усетен и в България, и в Македония.

Общо 3 вторични труса засега са регистрирани близо до Солун. Първият е с магнитуд 2 по Рихтер в 0.53 местно време, с епицентър на 8 км западно от Кристони. Вторият е с магнитуд 2,4 по Рихтер в 1.49 ч. местно време, с епицентър на 16 км южно от Стар Дойран в Македония. Третият е с магнитуд 3,4 по Рихтер в 2.44 ч. местно време, с епицентър на 15 км югоизточно от Гевгелия в Македония.

Първият земен трус, който разлюля тази нощ Гърция, България и Македония бе с магнитуд 5 по Рихтер и епицентър на 10 км западно от Кристони в Гърция. Усетен бе в 0.22 ч. местно време, с, дълбочина 4 км. Граждани от Гърция и Македония съобщават, че трусът е усетен силно за около 10 секунди. Настъпила е паника, но не се съобщава за пострадали и за материални щети. Жители на САндански, на 79 км североизточно от епицентъра съобщават, че земетресението е усетено дълго и силно. В Благоевград е усетено кратко, но силно, някои граждани са се събудили от труса. Усетен е и в Смолян, Сапарева баня и по високите етажи на София и Перник.