Никога не съм противоречала на мнението на президента , защото държавният глава, който и да е той, взема своите решения така, както намери за добре, след съвети и без съвети и носи отговорност за тях. Същото ще бъде и в този екип, ще бъде така, както е било досега.

Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова в Пловдив, където е почетен член на журито в тазгодишното издание на " Народните будители и аз"- инициатива на Ротари клуб в България.

„Нека да е жив и здрав, новият президент е амбициозен”, каза още Маргарита Попова. " Нека има успех, хората да го обичат и когато дойде време да си тръгне, да бъде доволен.

Аз ще изляза от президентството с топлина и чест. Дадох много обич и получих много обич, включително и тази вечер. Удовлетворена съм повече, отколкото ми бяха очакванията, когато влязох в президентската институция през 2012 година и го пожелавам на всеки. Това, обаче, става с екип. С хора, които идват там, за да работят за институцията, а не с други мисли и мераци. Хора, които не напускат кораба, преди да е приключил мандатът, за да заемат постове в и извън страната за чест и слава лична. Хора, които работят на ползу роду, ще започват и ще приключват мандатите си в президентската институция както трябва."

След смяната в президентството, Маргарита Попова се връща в професионалния си път, каза тя. Отказа да коментира бъдещия служебен кабинет.