Русенецът Георги Кръстев, ученик в 11 клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“, вчера зае креслото на държавния глава на „Дондуков“ 2. Така Георги смени президента Росен Плевнелиев в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт-България“. 
За пета поредна година президентът Плевнелиев се включва в инициативата, като преотстъпва за един работен ден своя кабинет на гимназисти от елитни български училища. И тази година той посрещна шестима ученици от различни градове, които запозна със структурата и дейността на президентската администрация. 
„Еднодневният президент“ Георги Кръстев се оказа син на заместник-кмета на Русе Наталия Кръстева. Нямам нищо общо с „назначението“, но съм много горда и силно се вълнувам, призна вчера Кръстева.  
А гимназистът, приел ролята на държавен глава за един работен ден, заяви, че най-важната конституционна задача на президента е да бъде обединител на нацията. Столични журналисти му зададоха въпрос какви биха били неговите приоритети, ако след време той наистина бъде избран за президент на България. Отговорът на Георги Кръстев бе: „Държавният глава трябва да може чрез точна преценка и естествени лидерски умения да сплотява народа, независимо от политическата му принадлежност, етнос и религиозни вярвания“.