Билетите и за двата премиерни спектакъла на рок операта на Николо Коцев „Нострадамус“ са разпродадени още преди месец. От няколко дни заинтригувани ценители на необичайния музикален жанр от Русе и от София се опитват с връзки да си издействат местенца за двата премиерни спектакъла в петък и в събота, но това се оказва „Мисията невъзможна“. Нещо повече, местата в хотелите в центъра на Русе също вече са заети - рок маниаците, които пристигат от други градове, предвидливо са си ангажирали нощувките, за да не разчитат да намерят стая в последния момент. 
Както „Утро“ писа още през лятото, Русе и Русенската опера са избрани от Николо Коцев за световната премиера на неговия „Нострадамус“. Това ще стане на 18 и 19 ноември от 19 ч в салона на операта - 15 години след излизането на студийния запис на творбата на диск и в годината, когато се навършват 450 г. от смъртта на френския пророк Мишел дьо Нострадамус. В записа участват музикални знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Йорн Ланде. На русненска сцена ролите на Нострадамус и Катерина Медичи ще изпълняват Александър Атанасов от групата „Кикимора“ и Амалия Ненова от „Дърти Пърчис“. Самият Николо Коцев и „Кикимора“ ще си партнират с оркестъра на операта под диригентството на Найден Тодоров. Режисьор на спектакъла е директорът на русенския театър Орлин Дяков, сценограф - художникът Иван Иванов Йоаний, костюмите са поверени на друг русенски художник - Николай Бузов.
За много от русенските меломани обаче остава съжалението, че двете премиери на „Нострадамус“ съвпадат с изключително интригуващата програма на Русе джаз фест, който по традиция се провежда в последните дни на ноември - вече 41-ва година. Факт, който очевидно е убегнал от вниманието на някого - или просто някой е преценил, че русенската публика не е нещо, което заслужава кой знае какво съобразяване.