Възрастният Фикрет Ч. се сдоби с окончателна присъда от 8 месеца строг затвор, след като отново бе хванат да търгува с цигари без бандерол.
77-годишният осъждан пенсионер бе засечен в крачка на 1 ноември на Кооперативния пазар, когато в крачолите на панталона му бяха открити 16 кутии цигари. В къщата му на ул.“Видин“ пък униформените се натъкнаха на повече от 400 кутии „Родео“ и „Премиум“ за над 3200 лева. За търговията с контрабандни стоки Фикрет направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата на какво наказание да бъде осъден. Така той получи присъда под минималната, която предвижда законът, и се отърва от глоба. Синът му Фечри пък е познат на правосъдните органи покрай търговията с наркотици, заради която влезе в затвора.
С окончателни присъди за контрабанда на цигари се сдобиха и двама чужденци. Румънецът Йон Д. бе осъден на 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и 1350 лева глоба за това, че на 9 ноември опитал да прекара през Дунав мост 180 кутии „Pall Mall“ и „Karelia“. Същото наказание и глоба от 2025 лева получи и турският гражданин Давут К. за това, че на 6 ноември е хванат с 270 пакета „L&M“.
Общо 33 души са осъдени по дела на Районна прокуратура за държане на 413 560 къса цигари без бандерол за над 185 790 лева.