Цената на новата услуга за месечен абонамент за подземния паркинг на Доходното здание, който се стопанисва от общината, ще е 130 лева, а не 120, каквото бе първоначалното предложение. Освен това предлаганата услуга ще се предоставя в до 30% от капацитета на паркинга, а не както бе планирано - до 50%. Тези предложения за промени дойдоха от общински съветници на вчерашната сесия, а администрацията се съобрази с тях, след което измененията в наредбата за местните такси и цени бяха гласувани. 
Дискусията по предложението за въвеждането на новата услуга повдигна червеният Пенчо Милков, който се обяви изцяло против това предложение, като обясни, че паркингът на Доходното работи от два месеца и хората и гостите на града не го познават. Той даде пример с паркинга до НАП, който в началото също не е предизвикал интерес сред гражданите, но сега постоянно е пълен. 
Ако все пак решите да има такава услуга, таксата от 120 лева е същата като тази за паркирането на улицата. Този паркинг е закрит, с охрана и няма как двете неща да са на една и съща стойност, коментира още той. Съветникът предложи да не се предоставя за абонамент 50% от капацитета на паркинга, а например 20%. Предложение за 30% пък даде Мирослав Славчев от Атака. 
Бедрос Пехливанян от ГЕРБ отбеляза, че наистина паркингът на НАП в началото не е бил атрактивен, а сега е пълен, но подчерта, че той е безплатен. Той бе категоричен, че трябва да се направи крачка за съживяването на това топ място, независимо дали с 20, 30 или 50% предоставяне от капацитета на паркинга. 
В тази връзка кметът Пламен Стоилов каза, че предложението за 30% пълняемост е разумно, като допълни, че ако действително има желание от гражданите за ползването на паркинга, не пречи впоследствие абонаметът да се премахне. Той припомни, че предложението за въвеждането на услугата е във връзка с множеството запитвания от граждани и организации. Трябва да се съобразим с динамиката на пазарните отношения. Ако реалностите се изменят, няма проблем платеният абонамент да отпадне, коментира още Стоилов. 
Той съобщи, че от 1 януари започва да работи първото ниво на подземния паркинг на „Булстрад Арена“, където ще могат да се ползват 150 места, от които 13 служебни и 5 за инвалиди. Ще бъдат приложени същите правила за таксуване както и за паркинга на Доходното. 
 Услугата за паркиране на превозни средства в подземния паркинг с 60 места съществува от август, като има почасови, целодневни и нощни цени. С цел по-ефективното използване на паркинга ще бъде въведен предплатен месечен абонамент, като така ще се повиши заетостта, ще се увеличат приходите в общинския бюджет и ще се възстановят разходите на общината.