Офисът на мотоклуб „Тъндърс“ в бившето заведение на неработещия от години къмпинг в западен парк „Приста“ отново е разбит и ограбен.
Сигнал за обира е получен на тел.112 в понеделник в 22.50 часа от наетата от рокерите частна охранителна фирма. Нейната техника известила за влизане в клуба в 22.10 и пет минути по-късно охранителите били на място, но от крадците вече нямало и следа.
При огледа е установено, че е счупена фазерната плоскост, поставена на мястото на стъклото. След това апашите са достигнали до поставените от вътрешната страна на бравата ключове и са отключили вратата. Ударът очевидно е имал съвсем конкретна цел - наскоро купеният за 850 лева усилвател „Оберон“, който е единствената изчезнала вещ. Непокътнати са оставените в клуба лаптоп и други ценни предмети.
Крадецът е вътрешен човек, който знае как да достигне до входната врата и как да се добере до ключовете от вътрешната й страна, смята полицията.
Това е втори обир в офиса ни за последните пет месеца, каза за „Утро“ секретарят на „Тъндърс“ Милен Боев. Първия път бе задигната метална каса със 7000 лева в нея и усилвател с две големи тонколони за озвучаване на съборите на рокерите. Тогава бандитите  разбиха вратата. Наскоро клубът купил нов усилвател за закриването на сезона и пригодил вратата да се отваря по много специфичен начин, което обяснява оставените от вътрешната й страна ключове. И това обаче не попречило на бандитите.
Този път няма да оставим нещата така и ще направим собствено разследване, за да хванем крадеца, който със сигурност е един от нас, зарече се Боев.