Падналата вчера сутринта първа голяма слана стана съучастник в причиняването на пет катастрофи на Гредовия мост. Дял в тях имат и неподготвените с подходящи гуми за зимата автомобили.
В 7.20 часа 20-годишно момиче без книжка се движело с БМВ към центъра за града, когато колата унесла и се блъснала в дясната мантинела на моста. Автомобилът отскочил и се ударил в лявата предпазна ограда, след което се завъртял напречно на пътя. Г.Н. се отървала без драскотина, но като слязла от колата, в нея се блъснал друг автомобил, който също отивал към центъра и ударът се разминал само с огънати ламарини. Проверката на КАТ обаче установила, че освен без книжка, Г.Н. е карала и без застраховка „Гражданска отговорност“, така че ще трябва да плаща щетите на ударилия се в нея автомобил.
В рамките на час заради тази катастрофа по заледения Гредови мост са станали още четири сблъсъка, при които в стремежа си да спрат пострадалите коли са се удряли в бордюри и мантинели, а накрая са спирали една в друга. Радостното е, че при произшествията няма ранени.
В 7.45 часа под втория мост по бул.“Христо Ботев“ в посока Симова мелница се нанизали четири автомобила - ситроен, два фолксвагена и неизвестна кола, която била последна и е напуснала местопроизшествието, тъй като щетите по предницата й били малки. Причината отново е заледен участък по булеварда.
Във вторник малко преди 18 часа на бул.“Съединение“ малко след светофара на кръстовището с ул.“Майор Узунов“ в посока Пантеона пък четири коли се блъснали във верижна катастрофа, която също е приключила само с материални щети.