Изложба с 15 портрета на известни световни личности представя в Женева работата на художник, който е родом от Русе, но от години живее в Съединените щати. Експозицията, която е открита в края на октомври в сградата на ООН, е на Росен Райчев, който отвъд Атлантика е известен с артистичното име Ross Rossin. 
Платната на Росен са в стил хиперреализъм, те представят популярни личности от сферите на политиката, бизнеса и духовната култура, но също и обикновени хора, които не са известни на широката публика. Изложбата е обединена под названието „Абсолютен хуманизъм“, а подзаглавието й е „Известните и неизвестните“. 
Сред портретите са тези на американските президенти Джими Картър и Роналд Рейгън, на медийния магнат Тед Търнър, на известната американска поетеса Мая Анджелоу. Редом с тях присъстват лица на обикновени хора от Индия, които оцветяват многообразието на персонажите, рисувани от русенеца. 
Изложбата е била открита от Майкъл Мюлер, директор на ООН в Женева, и посланика на САЩ в ООН Кейт Харпър, разказа майката на художника. Тя съобщи, че Росен работи по индийската си колекция от портрети от няколко години. Влюбен в екзотиката на Индия и очарован от индийците, той многократно посещава страната, за да търси интересни типажи. Среща ги по улиците на Делхи, Раджастан, Джайпур, край река Ганг или в пустинята, от шумните улици и гета до резиденциите на махараджите. 
Експозицията в Женева ще остане там до края на ноември, а след това 9 картини с индийска тематика ще заминат за Лондон за следваща изложба.