Обитателите на блок 7А в квартал „Дружба 1“ вече са доволни и спокойни, тъй като ще посрещнат предстоящата зима в напълно обновена жилищна сграда. Шестетажният блок всъщност е третата готова санирана жилищна сграда в Русе по Националната програма за енергийна ефективност. Той е с два входа и с 67 жители. По него бяха подменени дограмите, има поставена външна топлоизолация на стените, покривът също бе ремонтиран, а стълбищната клетка бе освежена, като стойността на строителните дейности е 380 000 лева. 
До края на месеца се очкава да приключи санирането и на блок „Неофит Рилски“ в кв.“Възраждане“. В началото на декември пък започват дейности по техническото и енергийно обследване за блоковете „Изола планина“, „Шейново“, „Чинар“, „Елба“ и „Калофер“. Предстои стартирането на работата по още 22 жилищни сгради в Русе, като по този начин близо 1800 домакинства ще се възползват от мерките за безплатно саниране на домовете. 
Наред с трите блока по националната програма за саниране община Русе може да се похвали и с още 12 обновени жилищни сгради по европейската програма.