„B&R Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik Ges.m.b.H.” заедно с „Актив Ел Инженеринг” ООД организират обучителен семинар във връзка с производството и предлагането на пазара на нови средства за управление и визуализация на технологични процеси в областта на индустриалната автоматика.

Австрийската компания B&R Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik Ges.m.b.H. е един от световните лидери в производството на средства за автоматизация, като програмируеми контролери, операторски панели, серво и стъпкови задвижвания, и мотори, индустриални компютри и други.

АКТИВ ЕЛ ИНЖЕНЕРИНГ ООД е специализирана инженерингова организация, официален представител на „B&R” за България. Компанията изпълнява дейности като проучване, доставка и оборудване на различни технологични линии, машини и възли за различни производства в областите електрооборудване и автоматизация. 

В началото на 2016 година стартира партньорство и сътрудничество между „Актив Ел Инженеринг” ООД, Професионален клуб „Индустриален интернет за всичко” и Катедра „Автоматика и мехатроника” към Русенския университет.

Като част от тези взаимоотношения Русенският университет е домакин на семинар на тема „Съвременни средства за управление и визуализация на технологични процеси в индустриалната автоматика” до 17 ноември.

Целта на семинара е да се представят, на бъдещите инженери (студенти – членове на Професионален клуб „Индустриален интернет за всичко”, бакалаври и магистри към Катедра „Автоматика и мехатроника”) и инженери, представители на бизнеса в град Русе, компанията B&R и предлаганите продукти за управление и визуализация на процеси, както и подходите при изработване на приложения за визуализиране.