Генералният секретар на българската федерация по волейбол Владимир Николов остана изумен от качествата на малката русенка Михаела Мартинова Иванова, научи „Утро“. Михаела е родена през 2006 година и едно от близо 90-те деца, което тренира в школата при известния русенски наставник Сашо Тодоров. Това е човекът, който проправи някога пътя на Любо Ганев към големия волейбол и гигантът и до днес споменава учителя си само с добро. 
Владимир Николов посетил една от тренировките в „Отец Паисий“. А Тодоров го предупредил да обърне специално внимание на учещата там Михаела. 
„Казах му, че ще види дете, каквото не е виждал. Той не вярваше, но когато проследи тренировката, остана очарован от видяното. Беше много учуден. Михаела е изключително перспективна волейболистка. Може би е прихванала нещо от спортния ген на майка си Марияна, която е бивша баскетболистка“, разказа Сашо Тодоров за „Утро“.
Според треньора детето има всичко за една блестяща кариера.
„С техниката и комплексните си качества Михаела е надрасла далеч възрастта си. Сигурен съм, че я чака прекрасен спортен път“, убеден е Тодоров.
Треньорът е истински и всепризнат отдавна откривател на таланти. Преди време едно друго момиче, което също тренираше при него, замина за Италия и веднага бе картотекирано в тамошен отбор. Става дума за Анна Бориславова. Друго момче от възпитаниците на Тодоров пък играе отново в Италия за „Лубе Банка Мачерата“.
Талантите са факт, а и Русе винаги е бил гнездо за способни волейболисти. Затова някак си е тъжно, когато се сетим каква например е днешната съдба на мъжкия тим на „Дунав“. Женския пък отдавна го няма.