С трето наказание се сдоби 40-годишният Йордан Й., за когото 10 май тази година се оказа паметно черен. Тогава, към 10 без 15 сутринта, той тръгнал със своята „Ланчия Капа“ по бул.“България“, но в района на гредовия мост застигнал автомобил, в който се натресъл. Тъй като обаче бил наясно, че е стабилно пиян, решил да избяга от мястото на произшествието и продължил по пътя си. След 3-4 минути отново изтървал волана, колата станала неуправляема в ръцете му и се блъснал в бетонна стена до Охлюва. Там вече спрял, а дошлите на място полицаи му взели проба за алкохол, която първоначално отчела 2.83 промила, но кръвният тест рязко вдигнал концентрацията на 4.04.
За рискованото шофиране в неадекватно състояние през юли той направи самопризнания и делото срещу него протече по съкратения ред, благодарение на което се сдоби с облекчена присъда - 1 година и половина условно с 4 години изпитателен срок, 3 години без право да шофира и 600 лева глоба.
Впоследствие обаче обжалва и актовете на КАТ за откритите нарушения на пътя. Според него е неправилно санкциониран за шофиране с несъобразена скорост, но съдът потвърди глобата му от 200 лева. Последва обжалване и на втория акт - за това, че блъснал случайна кола и избягал. За това той получи поредна глоба - 210 лева и 1 месец с отнета книжка, която съдът също потвърди.