Тръгнал на път от Германия за Тутракан 31-годишен мъж стигна до съд, след като умората от дългото шофиране си казала думата. Той заспал зад волана и се врязал в насрещно движеща се кола.
Тежката катастрофа е от 4 юли тази година. Фаталният удар станал в 6.20 часа в участъка между Сливо поле и Сандрово. Тогава 61-годишният шофьор на „Мицубиши“ Ангел А., който пътувал със съпругата си Мария А. към Русе, бил ужасен от идващ челно към него „Опел Астра“. Влязъл в банкета в отчаян опит да избегне зверския удар, но сблъсъкът бил неизбежен. Връхлетеният му автомобил излетял в крайпътната нива. Минути след това 61-годишният мъж загинал от тежка гръдна травма. Жена му пък се разминала със счупена ръка. Тя, синът и дъщеря му бяха конституирани като частни обвинители редом до прокуратурата с настояване престъпно невнимателният шофьор да бъде справедливо осъден.
Предполага се, че 31-годишният виновен водач зад волана на „Опел Астра“ Юсеин М. е навлязъл внезапно и без причина в насрещната лента, тъй като бил заспал. Заедно с него са пътували съпругата и 5-годишното им момченце, което също е пострадало тежко след удара. Самият мъж казва, че не помни нищо. Вчера той поиска от съда делото срещу него да се гледа по съкратената процедура, като призна какво е сторил и не оспори събраните от прокуратурата факти.
Не пожелавам на никого такъв нещастен случай. Много съжалявам, каза Юсеин.
Заради делото срещу него той се принудил да си намери работа в България и да зареже живота си в Германия. Отделно има и забрана да напуска страната. В същото време семейството му е зад граница, където детето му ходи на детска градина, а той живее в силистренското село Преславци заедно с баща си.
Състав на Окръжния съд прецени, че заради тежкия удар, причинил не само сериозни поражения по колите, но и смъртта на невинен човек и травми на пътниците, Юсеин заслужава 2 години и 4 месеца условно наказание с 4-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка бе отнета за 3 години. Мярката му пък бе изменена от парична гаранция в подписка. Присъдата може да се обжалва.