Резултатите от балотажа и победата на генерал Румен Радев не бяха изненада за нас. Напротив - ние очаквахме този развой и тази негова преднина. Анализите ни показват, че около 90% от симпатизантите на ДПС в Русенско са излезли да гласуват и са подкрепили неговата кандидатура. Доволен съм от активността, коментира за „Утро“ областният лидер на ДПС Дауд Ибрям. 
Той изтъкна и интересна по неговите виждания тенденция, според която Русе е мерило по време на избори и ясно се вижда, че резултатите в града са отражение на вота в национален мащаб.
Не се наемам да коментирам националните резултати, но мога да кажа, че сме свикнали със сатанизирането на ДПС. То е вървяло винаги, но ние сме достатъчно израснали в политическо отношение. Не знам защо бяха и тези тактики да се плашат хората, че идва управление на БСП и ДПС. Аз обаче искам да попитал дали това би било опасно и не са ли всъщност резултатите за страната по-добри при предишните управления в тази коалиция отколкото при сегашната?!, заяви още Ибрям.
Според областния лидер ДПС е категоричен лидер и първа политическа сила в община Ветово. Партията върви към челното място и в общините Сливо поле и Две могили.
Сложна е интерпретацията на вота след балотажа, затова при разбора стъпваме на резултати и от първия тур. Добро е представянето ни, но дори и да не сме първи в Сливо поле и Две могили сме със сигурност на второ място, коментира още Ибрям.