Да не мислят БСП и ДПС, че това е тяхна победа! Тя е победа, която показва, че ние трябва да обърнем внимание на всеки един човек. Без силна десница никога не е имало силна държава. Народът ни даде посока, показа, че политическата система не функционира правилно и че в малките населени места не могат да усетят благата на Европейския съюз. Въпросът е как ние ще разчетем посоката. Правят се анализи и скоро ще има отговор. Силата на десницата е да покаже коя е посоката. Бъдещето е пред нас, трябва да работим повече, но не за себе си, каквато е практиката на политическия елит от последните 27 години, а да обърнем внимание на всеки един човек, коментира общинският председател на СДС в Русе Станимир Станчев. Той подчерта, че оттук нататък трябва да се действа повече и да се говори по-малко. 
Популизмът отново заля страната. Той върши работа до време, но не дава нищо стойностно. Промени трябват в самата политическа класа и те трябва да са чисто идеологически, каза още Станчев. 
Той отбеляза, че мащабните проекти в Северна България са нула, като насам идват в пъти по-малко средства. Лошото е, че след политическата ситуация проектът за пътя Русе-Велико Търново остава все по-голям мираж, допълни общинският лидер на СДС.