Няма драма след резултатите от балотажа. Напротив - структурата ни е мобилизирана и имаме увеличение на подкрепата, като дори надграждаме резултатите от първия тур на изборите. Предстоят ни обаче анализи и се готвим за предсрочни парламентарни избори, коментира областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев.
Той посочи, че след вота в неделя партията не е победител в нито една община на територията на Русенска област. На първо място е само в беленските села Дряновец и Ботров, в боровското Брестовица и в ценовското Долна Студена.
Изказвам своята благодарност към всички членове, симпатизанти и приятели на ГЕРБ в Русенска област за подкрепата, която дадоха за нашата кандидатпрезидентска двойка. При 10 различни по вид избори сме постигнали убедителни победи, а сега се случи и първата загуба. Приемаме я съвсем спокойно, добави Нунев. И отчете, че резултатът на ГЕРБ е много добър в абсолютна стойност. 
През 2013 година на парламентарните избори постигнахме 32 000 гласа в наша полза, през 2015-а имахме спечелени 33 900 гласа, а сега са ни подкрепили 35 000 души. След изборите стана ясно още нещо - всички обвинения от т.нар. опозиция за задкулисни договорки на ГЕРБ с ДПС са безпочвени, коментира Нунев.