Русенци избраха ген.Румен Радев с много силен резултат, равен на националния. Резултатите за нас са изненадващо добри, но това не ни главозамайва. Ние предложихме мажоритарно състезание между личности. Правителството превърна тези избори в парламентарни и битката се водеше между правителство и генерал Радев. Този мач завърши с победа на българския народ с много автоголове на двамата им основни централни нападатели - Борисов и Цачева. Резултатите са следствие от лошата кандидатура и протестния вот на българските граждани. Това обобщиха на пресконференция вчера депутатът Добрин Данев, общинският лидер на партията в Русе Пламен Рашев и представители на партията, като увериха, че ще се постараят да оправдаят надеждите на българския избирател.
Червените подчертаха, че не смятат, че са постигнали голям успех като партия, тъй като в най-голяма степен той се дължи на личността на кандидата. Силата на една партия в мажоритарен избор е да предложи качествен кандидат, той да спечели изборите и да си свърши работата като такъв, какъвто е избран. БСП направи точно това. Голямата победа беше на българския народ, на разумните български граждани, не на БСП, отбелязаха още членовете на партията в Русе. 
Те коментираха и изказването на Бойко Борисов, че ще се търси сметка от кметовете на ГЕРБ, които не са си свършили работата. 
Ние смятаме, че русенският кмет си свърши работата - натиск върху общинските фирми, обаждане на общинските служители, недопускане на плакат на ген.Радев да остане за повече от 10 минути на разрешените в града места. Искаме да защитим кмета Стоилов от заплахата да бъде наказан или отстранен, каза Иванов. 
По отношение на изборните нарушения на първи и втори тур Пенчо Милков обобщи, че са изготвени 16 жалби в двата дни на избор и три в седмицата между двата тура. 
Имаше множество нарушения, агитация на кметове на малки населени места, неспазване на процедурите на Изборния кодекс, които водеха до изборна манипулация, отбеляза общинският съветник. 
По отношение на случая с побоя на техен представител заради лепене на плакати, който нашумя и предизвика интерес, от БСП подчертаха, че са инструктирали техните групи, които лепят плакатите, да не влизат в пререкания с опоненти. Смятаме, че действахме адекватно, сигналът е подаден в Окръжна прокуратура и се надяваме да вземат по-сериозно отношение и да си свършат работата. Това нарушаване на обществените ни правила е твърде сериозно, допълни още Милков.