Клубът по предприемачество „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“ ще проведе на 16 ноември най-значимото си събитие - Иновационен лагер 2016, в което участват ученици от 10 до 12 клас. Русенският университет ще бъде домакин на инициативата и ще предостави чудесно оборудваните си зали за провеждането й. Младежите ще трябва да предложат идеи за успешното решаване на проблем от областта на здравеопазването. 
Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от организацията „Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа“ (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове. 
Учениците са разделени в отбори и трябва да предложат решение в рамките на 3-4 часа, като разполагат с информация чрез достъп до интернет и компютърни ресурси. В 17.30 часа ще започне изслушването им от журито, като всеки отбор ще има 3 минути, за да защити тезата си. 
В Световната седмица по предприемачество, освен иновационния лагер за големите ученици, екипът на МГ „Баба Тонка“ ще проведе поредица от открити уроци.