Ожесточената плакатна война стигна срамна, напълно неприемлива и недопустима кулминация в стил „Бай Ганьо прави избори“ в навечерието на деня за размисъл в Русе.
Симпатизант на Румен Радев е бил пребит заради лепене на плакати на генерала, оплакаха се от предизборния щаб на БСП. Според червените побоят, който те квалифицират като брутален, е извършен от Стефан Бояджиев, изпратен „да обикаля улиците, да всява страх, поставяйки себе си над закона, с цел Русе да е облепен само в плакатите на кандидатите на ГЕРБ“. Инцидентът е станал в петък вечер в района на високите блокове с имена на руски поети на улица „Борисова“, когато по думите на щаба на БСП Бояджиев изведнъж скочил от колата си и нападнал 27-годишния Тихомир Димов. От партията припомнят, че в предходна изборна кампания Стефан Бояджиев е извършил отново побой върху друг млад човек на спирката на бившите „Печатни платки“ на бул.“Христо Ботев“.
„При всички избори той действа еднообразно, окуражен от бездействието на институциите. Никой не си е позволявал да бие някого за това, че поддържа друг кандидат от 30-те и 40-те години на ХХ век насам в града ни. Стефан Бояджиев е първият, който ни припомня, че заради политическите си убеждения може да бъдеш бит и унизен насред голяма русенска улица“, пишат в жалбата си до Районната избирателна комисия и прокуратурата социалистите. 
След инцидента пострадалият младеж е прегледан в спешното отделение на болницата и е бил освидетелстван. Участниците в свадата и един свидетел са били разпитани в полицията, а по-късно Тихомир Димов заяви в тв ефир, че е готов да съди нападателя си.
Това, което аз знам, е, че е станало спречкване в петък около 21:30 часа по повод късане на плакати на нашата партия, и то зверско късане, а не лепене и надлепване, каза за „Утро“ депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Той допълни, че при свадата единият от участниците се е обадил на 112, а на нарушителя е съставен акт за дребно хулиганство, като потвърди, че става въпрос за Стефан Бояджиев, който е ангажиран с разпространението на плакатите на партията. 
Жалбата постъпи при нас и е изпратена по компетенции до Районна прокуратура, каза шефката на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова.

БСП отново най-активни в сигналите за изборни нарушения

БСП се оказаха най-активните жалбоподатели за изборни нарушения и на президентския балотаж. Както и на първия тур партията изпрати редица сигнали, които бяха идентични с тези от миналата седмица. 
За втори път червените алармираха за разделяне на списъка с избиратели на две части по азбучен ред, като от Районната избирателна комисия бяха дадени съответните указания. 
По-голямата част от жалбите за изборни нарушения и тази неделя бяха свързани с предизборна агитация пред избирателните секции, като те също бяха проверени. 
От БСП сигнализираха, че кметът на Бяла Димитър Славов и неговият заместник Евгени Димов уговаряли гражданите в цялата община да гласуват в полза на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. За втора поредна седмица подобно било и поведението на кметовете на Караманово Бисер Блажев и на Новград Диана Копчева, които също агитирали жителите на двете села как да гласуват.
Жалбата с твърдения за агитация от кмета на Бяла обаче бе оставена без уважение поради липса на доказателства и невъзможност да бъдат събрани такива.
Имало е и случай, в който подаденият сигнал за човека, осъществявал агитация, не е точен. 
Един от първите сигнали на червените бе, че служителите в старческия дом „Приста“ събират личните карти на гласоподавателите и ги предоставят на членовете на СИК, за да ги опишат в избирателните списъци, както и че влизат с тях в кабинката за гласуване и дори гласуват вместо тях. 
Жалбата е определена като неоснователна, тъй като при проверката от страна на РИК е било установено, че до момента е гласувал само един избирател.