Три картофа редом до опакованите във фолио 1500 лева и златни бижута хвърли през терасата на дома си поредната излъгана от телефонни измамници пенсионерка. Досега мургавите престъпници проявяваха перверзното си чувство за хумор, като караха жертвите си да слагат пари и бижута в хладилниците си, преди да им ги измъкнат. Искането на картофи показва, че моралните изроди вече откровено се гаврят с жертвите си.
80-годишната жена била потърсена по телефона на 10 ноември следобед, когато гласът в слушалката й се представил за служител в криминална полиция. Обяснил й, че има горещи данни, че предстои да бъде атакувана по телефона от измамници, затова за по-сигурно трябвало да предаде на полицията всичките си пари и бижута. Най-добре било да ги завие във фолио, да ги сложи в торбичка с три картофа и да ги изхвърли през терасата. Така щяла да помогне за залавянето на мошениците, а спестяванията й щели да бъдат описани от униформените и върнати. 
Малко след това старицата изпълнила заръките на фалшивия полицай, а след като хвърлила торбата с 1500 лева, злато и 3 картофа през балкона, започнала да звъни на несъществуващия телефон 812. Причината - мошеникът й казал, че това е номерът за обратна връзка с полицията. На измисления телефон обаче не успяла да открие никого и разбрала, че е поредната жертва на безскрупулните измамници.