Търговските вериги ще слагат специален етикет на имитациите на оцет, които са произведени без ферментация на плодове, става ясно от бюлетина на  асоциация „Активни потребители“. Организацията информира, че в началото на октомври е изпратила отворено писмо до Сдружението за модерна търговия по повод имитациите на хранителни стоки и по-конкретно оцета.
 В писмото асоциацията е поискала супермаркетите да полагат усилия за по-ясно разграничаване на имитиращите от традиционните продукти чрез отделянето им на различни щандове или рафтове и ясното им обозначаване в магазините.
Сега потребителската организация съобщава, че в писма две от търговските вериги са обещали да означат фалшивия оцет като „Кисел продукт“ или „Кулинарен кисел продукт“, да го слагат на най-долния рафт, а една заявява, че не предлага заместители на оцета.
Бързата реакция на търговските вериги според „Активни потребители“ доказва, че не всеки проблем на пазара трябва или може да се решава с нови регулации и са достатъчни за добрата воля и диалог.