- Г-н Мъстънов, какви бяха ползите от този лагер?
- Доволен съм, че подготовката мина при много добри условия. Не съм доволен от показаното в част от мачовете, където ни липсваше главното - головете!
- Превръща ли се този проблем в ахилесовата пета на отбора?
- Ние не разполагаме с опитен централен нападател. Хората ни на този пост в момента са само двама - Йордан Димитров и Кристиян Петков. Няма да се откажем от тях, но те са твърде млади.
- Какво става с идеята за привличане на атакуващ футболист от „Созопол“?
- Момчето се казва Любомир Цеков. Последно се разбрахме президентът на клуба д-р Симеон Симеонов да разговаря с него, за да се уточнят условията по привличането му.
- А ако Цеков не пристигне в Русе?
- Ще работим така, че халфовете да осигуряват числено превъзходство в атака и да помагат за реализирането на голове. В този смисъл няма да открием топлата вода. Правили са го много други отбори. 
- Трети вратар?
- Няма да има нов човек на този пост. Отказахме се от Стефан Стойчев. Предложиха ни млад вратар, но поискаха гаранции, че той ще бъде едва ли не несмяняем  титуляр. Такива гаранции нямам намерение да давам. Ще разчитаме на Пламен Сашев и Радосвет Христов.
- Може ли да се каже, че плановете ви за селекция бяха изпълнени в голяма степен?
- Да, 90 процента от играчите, които настоявах да дойдат при нас, тренират вече с екипа на „Дунав“. На практика президентът на клуба се съобрази с всички мои желания. Затова, ако не дай боже, се провалим, провалът ще бъде лично мой. Казвам го отговорно.
- Вярно ли е, че сте обиден на реплики по ваш адрес?
- Не съм обиден, но някъде пишеше, че съм се оправдавал с какво ли не. Моля да бъда цитиран правилно, защото се получава така, че казвам едно, а някой все донажда нещо от себе си. Веднага искам да подчертая, че „Утро“ е едно от малкото изключения - винаги съм цитиран коректно.
- С каква група тръгвате за тристранния турнир в Румъния?
- В петък ще пътуваме за Крайова с 21 футболисти. В събота ще играем мачовете си, после ще останем за официалната вечеря, а в неделя ще се върнем в Русе.
- Предвиждате ли още контроли до възобновяване на първенството?
- Не, мачовете в Румъния ще са последната ни репетиция. Тази седмица ще работим по тактиката. Заради честите контроли в Карнобат нямахме време да обърнем внимание на този важен елемент от играта.
- Какво ще кажете на феновете?
- Сигурно очакват с нетърпение първия ни мач. Нека да ни подкрепят, защото без тях няма смисъл от нито едно наше усилие. Феновете на „Дунав“ са сред най-добрите и не го казвам от куртоазия.