„Дунав“ ще играе днес в Букурещ контролен мач срещу румънците от първодивизионния „Конкордия“. Двубоят ще започне в 14 часа и ще се проведе на терен с изкуствено покритие. 
„Такъв тип игрище натоварва допълнително опорно-двигателния апарат на футболистите. Ето, заради лошото време тренирахме при нашите приятели от комплекс „Марисан“ и Антон Огнянов се оплака почти веднага от болки в кръста. Диян Димов пък има проблеми с адукторите. И двамата обаче ще играят поне едно полувреме срещу „Конкордия“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Отборът ще е без ангажираните с националния отбор на Таджикистан Давронов и Джалилов. В Русе ще останат контузените Атанас Атанасов и Мирослав Будинов.
„Положението с Наско продължава да бъде сложно. Миро ще започне да тренира в началото на следващата седмица“, обясни Великов.
Той добави, че от младите играчи ще включи в групата само капитана на отбора с футболисти до 19 години Стефан Митев. 
„Контролите с румънски отбори винаги са полезни. Северните съседи играят много добър и интересен футбол. Вече се срещнахме с „Волунтари“ на два пъти и с „Динамо“ /Букурещ/ и смело мога да кажа, че извлякохме добри поуки. Така се трупа и опит в мачове срещу тимове с различен стил на игра. „Конкордия“ не е в челото на румънската елитна дивизия, но е достатъчно силен отбор“, заяви Великов.
Проверката в Румъния ще е последна проверка за русенския отбор преди гостуването му на „Верея“ в Стара Загора в мач за първенство на Първа лига.