Кметът на ветовското градче Глоджево Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка, а с решение на Общинската избирателна комисия от сряда правомощията му са прекратени предсрочно. Слуховете, че Абтиходжев обмисля дали да се оттегли от поста, са още от юли месец, като тогава той каза, че решението му е още под въпрос. Мотивите и тогава, и сега, се основават на проблеми с кмета на Ветово Георги Георгиев и ощетените и пренебрегнати жители на Глоджево за сметка на общия бюджет на общината. Решението за подаването на оставката на Абтиходжев е продиктувано и от окончателната загуба на ДПС в делото за кметските избори във Ветово. 
Имаше проблеми с кмета на Ветово относно бюджета, което пък бе пречка за нормално изпълнение на задълженията му, а сметката се плащаше от жителите на градчето. Нашият кандидат е млад, надежден и солиден и беше избран от хората с висок процент още на първи тур на местните избори, но се е насочил към друга сфера, каза областният лидер на ДПС Дауд Ибрям. Той допълни, че при провеждането на частични избори за кмет на населеното място партията ще участва, но с друг кандидат. 
Илхан Абтиходжев успя да спечели доверието на жителите в Глоджево на местните избори през октомври миналата година с 978 гласа или 58%.