Като цяло бюджетът за 2017 година е сравнително добър, макар и с леки забележки. Ако обаче нещата не се случат в неделя така, както се очаква, най-вероятно няма да имаме бюджет и той ще бъде приет през юни. Всички очаквания в сфери като образование, здравеопазване, социални грижи, пенсии, няма да могат да бъдат изпълнени. Това не са страхове, които ние се опитваме да внушим на хората, това е реалността, това е конституцията, това са законите, така че това ни чака. Ние само казваме, че в рамките на 6 месеца ще имаме 4 правителства и бюджет ще има през юни следващата година. Каквото реши българският избирател, това ще се случи. Ако българският народ реши, че това е добрият вариант, няма проблем, ще минем и по този път. Това коментира депутатът от Реформаторския блок Румен Христов на пресконференция вчера, в която участваха зам. министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-областният управител Станимир Станчев и д-р Теодора Константинова от ДСБ, като по този начин представителите на отделните формации показаха единство на местно ниво. 
Везиева също коментира бюджета, като посочи, че през последните две години е постигнат икономически ръст от 3,6%. 
По отношение на резултата от президентските избори Христов посочи, че той е съизмерим с това, което са получавали на предходните избори. 
Ние като представители на десницата няма как да подкрепим ляв кандидат, ориентацията ни е към този, който изповядва нашите ценности. Призоваваме нашите избиратели да преценят кои са кандидатите за президент и вицепрезидент, които трябва да бъдат подкрепени тази неделя, каза още депутатът.