Стрелба с пистолет донесе обвинения в хулиганство на мъж, решил да демонстрира по брутален начин надмощието си над свой неприятел.
Случаят е от 26 октомври 2015 година, когато стрелецът се обадил на своя познат да се видят и не след дълго се срещнали на автомивка „Данован“ в кв.“Чародейка“. Там били и техни поддръжници. Целта на срещата била да уредят търканията помежду си. Явно обаче до разбирателство не се стигнало, тък като в един момент хулиганът посегнал да удари своя съперник, но не успял и решил да наложи превъзходството си по-убедително. Извадил пистолет и стрелял няколко пъти във въздуха. После групичките се качили по колите си, а човек от кръга на нападнатия се обадил на спешния телефон 112. В същото време хулиганът спрял близо до църквата „Свети Георги“ и заръчал на свой приятел да скрие пистолета и пълнителя до контейнерите. Малко по-късно полицаи спрели колата му и истината набързо лъснала.
Заради това, че стрелбата е извършена с газов пистолет, а хулиганът е млад, с чисто досие и без голям житейски опит, съдът прецени, че той не заслужава да носи наказателна отговорност. Затова бе глобен само с 1000 лева, а оръжието, патроните и гилзите към него бяха конфискувани. Решението може да се обжалва.