Русенската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата варненци, за които има данни, че са отмъкнали два автомобила „Фолскваген Пасат“. 28-годишният П.Й. и 19-годишният К.Д. предстои да се изправят и пред съда, тъй като вероятно днес държавното обвинение ще поиска те да бъдат задържани за постоянно в ареста.
И двамата младежи са обвинени в отнемане на колите на 7 ноември, а ако бъдат признати за виновни, могат да бъдат наказани с между 1 и 10 години лишаване от свобода.
Както „Утро“ писа, съмненията са, че автомобилите са задигнати, за да бъдат продадени на части. Едната кола е била паркирана до бл.54 в кв.“Дружба“3, а другата - на паркинга на бл.210 в кв.“Чародейка“. След удара апашите закарали плячката на скришно място във вилната зона Траката до Варна, за да могат на спокойствие да ги разфасоват. Хора в района обаче се усъмнили в колите и подали сигнал в полицията, след което лъснало, че те са откраднати и се издирват. Във вторник апашите бяха задържани от варненски и русенски униформени.