Само господин Стоилов и аз знаем колко докладни съм му изпращала, за да бия тревога за течащия покрив, за падащите отломки от сградата, за нуждата да се подмени дограмата, каза директорката на гимназията Адриана Митова. Вчера тя бе развълнувана и щастлива - посрещна много гости, с които да сподели радостта си от приключилото обновяване и ремонтиране на сградата, строена през далечната 1908 година. Стойността на  обновявавето е 293 027 лева. От тях община Русе е дала 193 046 лв., а останалите 99 981 лв. са предоставени по програмата „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. 
След водосвета, отслужен от русенския свещеник Марин Маринов, Адриана Митова благодари на кмета Пламен Стоилов, на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която дойде за церемонията, на специалистите от „Красива България“.
Всички те направиха много не само за да започне ремонтът, но и за да приключи той преди началото на учебната година. И тъй като на 15 септември г-н Стоилов обеща да се облагородят също и спортната площадка и околното пространство, сега нашите ученици ме питат какво става, каза Митова. 
След като приключи тази учебна година, започваме работа по вътрешния двор - ще го преасфалтираме и ще направим чисто ново многофункционално игрище, за да може учениците на тази елитна гимназия да спортуват денонощно, увери кметът Стоилов. Това училище за нас е изключително важно, винаги ще имате моята подкрепа, добави той и подчерта, че това е втората русенска гимназия след Европейското училище, където общината прави съвременна европейска инфраструктура. Така ви създаваме условия да бъдете отличници, да гоните високи цели, за да се гордеем с вас, завърши Стоилов. 
Поздравления към учениците и учителите отправи и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Самата тя е завършила Английската в Бургас и не скри възхищението си от красивото здание на русенската Английска. Русинова пожела на учениците много шестици и много постигнати знания и умения, за да останат имената им в историята на училището и града. След това министърката преряза лентата на ремонтираната сграда заедно с кмета Стоилов, народния представител Пламен Нунев, началника на просветното управление Димитър Райнов.