Ако едно правителство няма достатъчно ясни и граждански, и политически аргументи, че е добре подкрепено, то няма как да е силно. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Днес Дончев придружи кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на срещата й с представители на КРИБ.

Правителството трябва да се съобразява системно с това, което иска бизнесът. В крайна сметка БВП и икономиката в голямата си част се формира от бизнеса. Той осигурява и работните места, смята Дончев.

„България има нужда от силно правителство. Само че аз искам да кажа, че ако едно правителство няма достатъчно ясни и граждански и политически аргументи, че е добре подкрепено, то няма как да е силно. Силата на едно правителство не зависи само от силата на министрите и смелостта на решенията, които вземат. То трябва да е и морално силно”, категоричен бе вицепремиерът.

„Ако нямаме достатъчно аргументи за това, че имаме достатъчна подкрепа, ние нямаме моралното право, без значение, че имаме способността и възможността, да изпълняваме задълженията си. Надяваме се да не се стига до такава ситуация”, каза Дончев.

Според него кабинетът трябва да избяга от ракурса на драматичните сценарии. „В крайна сметка няма конституционен вариант, в който България да няма правителство. Тази политическа нисша няма вариант да не бъде запълнена, когато и да било. В крайна сметка решава гражданинът”, посочи още Томислав Дончев.