Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо разкри кой отбор и кои фенове го стряскат най-много, когато се изправи срещу тях преди всичко в мачове от Шампионската лига. За португалския нападател не Барселона в Испания, а германският вицешампион Борусия (Дортмунд) се е превърнал в най-страховитият съперник на европейската сцена, а феновете на вестфалци били наистина луди.

„Всеки път, когато трябва да пътуваме към Дортмунд, вече знае, че там ще имаме тежък период. Стадионът е невероятен, а феновете са луди”, сподели сериозните си впечатления Роналдо в интервю за немското списание 11Freunde.

„Борусия има не само много добър отбори и страхотни фенове, но и с Томас Тухел много добър треньор. Те са много трудни за побеждаване”, признава португалецът.

През последните четири години Реал гостува 4 пъти в Дортмунд, допускайки 2 поражения, а в другите 2 срещи регистрира равенства. Последното гостуване бе от този септември, когато срещата на „Сигнал Идуна Парк” завърши 2:2.

В сравнение с германския шампион Байерн трикратният носител на „Златната топка” не вижда като качества никаква голяма разлика при Борусия. Отборът от Дортмунд обаче бил много по-млад и по-неопитен. „Освен това в Мюнхен разполагат с голям състав, а това дава възможност с поглед към целия сезон да разпределят по-добре силите си”, допълва Роналдо, който в понеделник продължи договора си с Реал до лятото на 2021 година.

„Кой знае, може би след това ще подпиша договор и при някой друг отбор. Човек никога не знае на 100% какво ще се случи”, завършва европейският шампион с Португалия от това лято във Франция.