Трима мъже от Варна са арестувани за откраднатите два автомобила „Фолксваген Пасат“ в неделя вечерта от два съседни квартала в Русе. Тарторът на престъпното трио е 28-годишният П.Й., който имал опит в кражбите на коли и е известен на МВР. Останалите двама - Н.Т. и К.Д., съответно на 22 и 19 г., сега прохождали в занаята.
Както „Утро“ вече писа, единият пасат комби е бил паркиран до бл.54 в „Дружба 3“, а другият, който е седан, е грабнат от паркинга на бл.210 в „Чародейка“.
След като задигнали колите, бандитите ги откарали в тихи улички във вилната зона Траката до Варна и ги оставили там, докато намерят гараж, в който да ги разфасоват и продадат евтино и да си осигурят джобни пари. Живеещи в Траката хора обаче забелязали двата пасата с русенски номера, които не помръднали цял ден и  подали сигнал в полицията. Проверката веднага установила, че автомобилите се издирват от русенската полиция.
Във вторник призори русенски и варненски униформени полицаи устроили капан до двата фолксвагена. Около 9 часа към тях се приближили трима мъже и като започнали да отключват колите, белезниците щракнали на ръцете им.
Тарторът и 22-годишният бандит са докарани в Русе под конвой. Срещу тях е образувано досъдебно производство за кражба на коли. Третият участник в бандата е оставен във Варна, но се очаква в скоро време и той да се присъедини към ортаците си.
Автомобилите са върнати на собствениците им, които в началото не можели да повярват, че това се случва. Особено радостен бил собственикът на седана, който го купил наскоро и го привел в перфектно състояние.