На площада в село Волово пред обновения паметник на загиналите във войните бе почетена паметта на героите. Това стана 89 години след откриването на войнишкия паметник в село Долна Манастирица (старото име на днешното Волово). Това село е дало 30 свидни жертви през войните от началото на миналия век. В деня на св.Архангел Михаил общинската организация към Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Русе избра да освети своето знаме пред обновения паметник и да отслужи панихида в памет на падналите воини.
Паметникът бе основно ремонтиран преди година по инициатива и със средства на РСОСЗР, доброволен труд и дарения от членовете на общинската организация на Регионалния съюз в община Борово и частни дарения. На тържеството преди дни прочувствена реч държа председателят на боровското запасно войнство о.з. капитан Тотю Манев. Отец Димитър припомни в проповедта си висшия човешки дълг да жертваш живота си за благото на ближния. 
Знамето на организацията беше благословено и осветено. Пред паметника вече ще се вее българският трибагреник на новоиздигнат пилон. Признателните жители на Волово и гостите поднесоха венци и цветя.