Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс е редовен делегат на мачове в Първа лига. Като човек, който има добра представа за възможностите на различните отбори в елита, „Утро“ го попита какви са впечатленията му след края на първия редовен сезон от шампионата.

- Г-н Димитров, къде и как стои „Дунав“ с петото си място във временното класиране?
- Отборът е на позиция, която му се полага напълно. Момчетата се представят прекрасно, играят отговорно, задружно, сплотено, помагат си много във всяка зона от терена. Освен това „Дунав“ очевидно има изграден приятен стил на игра. Да ме извинява старши треньорът на „Витоша“ /Бистрица/ Костадин Ангелов-Лаптопа, но въобще не съм съгласен с оценката му, че „Дунав“ залага на директен футбол. Преведено на прост език, мнението му внушава, че „Дунав“ набляга на силова игра. Какво значи директен футбол? Има такъв, който носи успехи, и друг, който имитира нещо без никакви резултати. Работата на старши треньора Веселин Великов дотук носи резултати и това е най-важното.
- Доколко „Дунав“ може да съхрани мястото си в Топ 6?
- През тази есен изгледах на живо мачове с всички отбори от Първа лига. И понеже съм наясно с техните слаби и силни страни, смело мога да прогнозирам, че дунавци имат всички шансове да са сред първите 6 отбора преди началото на баражите. Задачата сега за тях ще е да играят така, че да се държат в челото и през  втория редовен сезон.
- Кога ще бъде подновено първенството?
- Твърдо на 17 февруари, но нали знаете, че до края на годината има още мачове.
- Разбира се. Щом първите мачове щe бъдат на 17 февруари, около домакинствата на „Дунав“ в Русе отново се заплита сложен възел. 
- Така е, но офисът ми е в близост до Градския стадион и наблюдавам какво и как се работи по неговата реконструкция. През последните дни забелязвам определено раздвижване. Вече например се подменя дренажната система. След това изкопът върху терена трябва да се изравни с пясък и пръст.
- Искате да кажете, че има надежди срокът за извършване на ремонта да бъде спазен?
- Нищо не казвам, само обясних какво виждам. Да кажем, че съм умерен оптимист или песимист. Няма спортен човек в Русе, който да не иска стадионът да светне в нов и модерен вид според изискванията на БФС. Вярно, условията за игра на „Лудогорец Арена“ са чудесни, но футболистите треньорите и най-вече публиката на „Дунав“ ще се чувстват уютно само когато само в своя дом. Тогава резултатите ще бъдат още по-добри.