21 служители от дирекцията на МВР в Русе и от подразделенията й в региона са наградени с писмена похвала. Сред тях са и началниците на Първо РПУ Пламен Първанов, на Второ РПУ Пламен Пенчев, на РПУ-Ветово Наум Наумов и на РПУ-Две могили Милослав Енев. Други 12 са повишени в длъжност. Отличията бяха връчени в навечерието на празника на българската полиция-св.Архангел Михаил, който от 1924 година е определен за символ на властта, реда и законността.
Заповедите за присъждането им прочете директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов и това бе един от редките случаи, в които можеше да бъде видян в целия блясък на парадната му униформа. 
Тържеството започна с поднасяне на венци от служители в отряда за борба с безредиците към ОДМВР пред монумента „Признателност и слава“ пред сградата на дирекцията. Поздравителни адреси връчиха зам.-кметът Димитър Наков и зам.областният управител и бивш високопоставен полицай Валентин Колев. На тържеството присъстваха още окръжният прокурор Георги Георгиев, председателят на русенския общински съвет Христо Белоев, ръководители на държавни и общински структури, бивши и настоящи служители на МВР.