Липсват каквито и да е индикации Милен Митев и адвокатът му да не са се запознали с автотехническата експертиза по делото срещу него, въпреки техните твърдения в обратното. Затова неправилно Окръжният съд в Русе е прекратил делото за трафик на 20 килограма хероин за 1.7 милиона лева и го е върнал на прокуратурата. Това реши окончателно Апелативният съд във Велико Търново и нареди процесът срещу 46-годишният мъж да продължи в съдебна зала, без да се допускат нови срокове, през които защитата тепърва да се запознава със заключението на вещите лица.
Милен стигна до съд за това, че следобеда на 13 май, когато бил подложен на митническа проверка на Дунав мост, в буса му „Фиат Дукато“ бяха открити 39 пакета хероин за почти 1.7 милиона лева. Впрочем той редовно пътувал от България за Холандия, като возел тръгнали на гурбет хора. Такъв бил и курсът на злощастния петък, 13-и, когато Милен качил две жени от ямболското село Попово. Освен тях обаче натоварил в буса си и наркотика, който му бил предаден в Нови пазар. От кого - разследването все още не е разкрило. Наркотикът поставил в кухина под пътническите седалки на буса, в два специално пригодени тайника. 
На 16 май Милен бе вкаран за постоянно в ареста. Впрочем мъжът е осъждан неведнъж, но за далеч по-дребни престъпления - побой и шофиране пиян. Ако обаче сега бъде признат за виновен, го чакат между 10 и 15 години затвор и от 100 000 до 200 000 лева глоба. 
Пред съда Милен поиска съкратен процес, като призна фактите по обвинението, но се оплака, че правата му са нарушени, тъй като не е запознат с автотехническата експертиза. Затова и присъдата му се отложи.