Имахме изключително големи затруднения при обработката на протоколите. Наложи се съвместно с Районната избирателна комисия минимум около 15 секции да преброят отново вота. Изцяло сгрешените секционни избирателни протоколи наложиха да се стигне до това, съобщи председателката на комисията Мирослава Маркова. Според нея основната причина за грешките е умората на хората. 
Не бих казала, че от комисиите не бяха подготвени, защото РИК обиколи цялата област, включително и община Русе, за да проведем обучения. Не мога да си обясня грешките при положение, че навсякъде бяха раздадени методически указания, които бяха на достъпен език, допълни още Маркова. 
В същото време членове на секционни избирателни комисии се оплакаха, че часове наред чакат, за да предадат протоколите от изборния ден.
От 3 часа съм тук и все още чакам. Зам.-председател съм на секционна комисия във Ветово, не съм участвала друг път в избори, само бях чувала за условията, но това вече надмина всякакви граници, каза една от жените, която вчера в 10 часа все още беше на опашката за предаване на чувалчетата с бюлетини.