Гласоподавателите в секция 16 в училище „Иван Вазов“ бяха вкарвани по два пъти в тъмната стаичка, като по този начин се губи доста време и се струпват опашки, видя вчера екип на „Утро“. 
Нямаме указания и не е разписано, че гласуването трябва да става едновременно и за двата избора. Избирателят минава и си взема бюлетина за президентските избори, защото те са по-важни. След това гласува, взема си личната карта и го питаме дали иска да гласува и на референдума и отново се вписват данните му, защото има и хора, които не желаят. При нас избирателите влизат два пъти, това не забавя гласуването, опашки има навсякъде, обясни председателката на секционната избирателна комисия Лориета Николаева. 
Оказа че, че тази възникнала заради липса на специални инструкции нелогична практика е възприета в секции в цялата страна и това наложи ЦИК да изпрати спешно разпореждане на гласуващите да се предлагат двете бюлетини - за президент и за референдум. То всъщност беше и едно от най-сериозните нарушения във вчерашния изборен ден в областта, който протече сравнително спокойно, но с опашки в повечето секции. 
Недоволство сред гражданите предизвика смяната на адреса на някои от секциите, което също доведе до струпване на опашки.
За друга нередност сигнализира и Красимира Степанова, която вчера в 9.30 часа гласува в секция 22 в училище „Алеко Константинов“. 
Когато отидох да гласувам, изненадата ми беше голяма, защото срещу моето име в списъка някой вече се беше разписал. Председателят на комисията сложи една чертичка, отбеляза ме без да сложи печат и не отразиха случая. Аз гласувах, но въпросът е на кого на името се разписах. За референдума нямаше грешка, тъй като на името ми нямаше подпис, каза тя. 
Общият брой на постъпилите жалби в Районната избирателна комисия бе 13, като голяма част от тях бяха за агитационни материали в близост до секциите, които впоследствие бяха премахнати. Впечатление прави, че почти всички оплаквания бяха от партийните щабове, а най-активни се оказаха от БСП. Техните сигнали основно бяха за предизборни агитационни материали или за нарушения от страна на председатели и членове на секционни избирателни комисии. Една от жалбите беше за разделяне на избирателните списъци на две за улеснение на комисията.
Не се размина и без инцидент. Мъж скъса бюлетината си, след като гневно заподозря, че при откъсването на отрязъка от нея член на комисията е видял вота му. От РИК извършиха проверка на място и след разговори с членовете на комисията съобщиха, че нещата не са точно така, както ги представя гражданинът, който впрочем се е държал доста грубо.